Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Op zoek naar de tekeningen die al vast staan.

Door: Geanonimiseerd
26 januari 2023

Deze tekst gaat nog weg

Likes: 100% voor en 0% tegen

Als deze tekeningen al gemaakt zijn hoe zien deze er dan uit. Nu is er nog wel een kleine wijzigingin aan te brengen. Straks als de grondstoffen er al staan hoeft het niet meer. Met dank,

Reageer op dit idee

Geanonimiseerd | 9 februari 2023 15:51

Beste Rob, welke tekeningen bedoel je precies?

De plannen komen uit het Masterplan dat in 2008 is opgesteld. Het Masterplan Badhoevedorp geeft in grote lijnen aan wat er gaat gebeuren in en rondom Badhoevedorp. In 2013 is het bestemmingsplan Badhoevedorp – Lijnden-Oost vastgesteld door de raad met de voorwaarden voor de ontwikkeling. Hierin staat dat er maximaal 300 woningen komen en de maximale bouwhoogte van gestapelde woningen 20 meter is. De eerste stap voor het nieuwe ontwerp van het centrum is een stedenbouwkundig ontwerp. Het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) is in december 2018 door het college vastgesteld.

Masterplan:
https://haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/masterplan-badhoevedorp
Bestemmingsplan:
https://haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/bestemmingsplannen#Lijnden%20Oost
Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO):
https://haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/centrumgebied

Groet, Daniël.

Geanonimiseerd | 26 januari 2023 20:41

Ik denk dat Rob op zoek is naar de meer gedetailleerde situatietekeningen, om zich een goede voorstelling van de nieuwe situatie te kunnen maken. Nog mooier: een artist impression van de nieuwe "A9", het "Groene" Lint en de bebouwing in vogelvlucht. Dat zou het voor veel bewoners meer inzichtelijk maken.

Geanonimiseerd | 26 januari 2023 20:41

Beste Roeland, tekeningen en impressies vind je in het DSO centrum (de link hierboven). Aanvullend om het nog meer beeldend te maken hierbij een animatie van het hele gebied: https://www.youtube.com/watch?v=_iPhBSco2dk&t en hier een animatie van het Lint: https://www.youtube.com/watch?v=M5s1zit3qzw Groet, Daniël.

Geanonimiseerd | 26 januari 2023 20:41

hi Daniël, deze filmpjes zijn al erg oud, enigzins achterhaald en nog steeds geen details v.w.b. de inrichting van de openbare ruimte; hier kunnen wij als bewoners toch geen serieus commentaar op geven, of is het juist de bedoeling om de op en aan-merkingen zo divers te houden dat wij en "jullie" door de bomen het bos niet meer zien...?

Geanonimiseerd | 9 februari 2023 15:52

Beste Roeland, van de openbare ruimte zijn nog geen detailleerde tekeningen, want we vragen Badhoevedorp in deze fase juist om hierover mee te denken. Dat doen we aan de hand van open vragen en de mogelijkheid tot het indienen van ideeën waarop anderen dan weer kunnen stemmen. Het gaat eerst bijvoorbeeld om de functies van het nieuwe dorpsplein. Om een voorbeeld te geven: zouden er (kleine) evenementen georganiseerd moeten kunnen worden? Of moet er in het midden van het plein een grote speelplek voor kinderen komen? Dat zijn twee verschillende invullingen, want met een speelplek in het midden is er waarschijnlijk minder ruimte voor evenementen. Wat doen we vervolgens met de ideeën en stemmen? Nadat het langs het college is gegaan, komen er drie schetsontwerpen voor het dorpsplein en de openbare ruimte. Uiteindelijk kan Badhoevedorp stemmen op deze schetsontwerpen. Daarna maken we een beeldkwaliteitsplan. Het wordt dus later pas meer beeldend en gedetailleerd. Groet, Daniël.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren